Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки. Това обяви заместник-министърът на

...
Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки. Това обяви заместник-министърът на
Коментари Харесай

ЕК ни върна плана за земеделието с 200 забележки

Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки. Това разгласи заместник-министърът на земеделие то Иван Христанов пред БНР .

„ Стратегическият проект е документът, на чиято база в идващите години българското земеделие и селските райони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, по тази причина той е доста значим и като за първи път тези пари би трябвало да реализират едни цели, които са общоевропейски цели, тоест вече ще би трябвало да реализираме съответни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава “, коментира и Светлана Боянова от Института за агростратегии и нововъведения. 

Тя също удостовери, че страната ни е получила 200 забелжки, само че и акцентира, че това не е толкоз ужасно и че има страни с по 400 такива. „ Това не значи, че доста сме се объркали. Варират забележките на комисията “, уточни тя.

„ Не ми харесва думата асимилиране, тъй като в действителност тези пари би трябвало да реализират съответна цел, в тази ситуация те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия аргумент на фермерите, с запазване на околната среда, до момента в който се прави земеделско произвеждане, със обществения живот в селските региони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за постигане на съответни резултати “, добави тя.
Земеделското министерство анализира мненията на Европейска комисия
Земеделското министерство анализира мненията на Европейска комисия , съобщиха от ведомството за медиите. От там прецизират, че през следващите седмици ще стартират и двустранните срещи със службите на Европейска комисия , по време на които министерството ще даде нужната спомагателна информация и ще  актуализира оферти проект.

От ведомството акцентират, че срокът за одобряването на всеки стратегически проект по ОСП е шест месеца след представянето му от съответната страна членка. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР